Innovatieve Animaties
voor Effectieve Communicatie

Bij FocusOn combineren we dynamische animaties en verfijnde motion graphics om overtuigende visuele content te leveren voor klantwerving, online reclame en website-inhoud. Deze visuele tools zijn essentieel om je merk te promoten, een ingewikkeld concept helder over te brengen of de betrokkenheid van je doelgroep te verhogen. Wij zorgen voor op maat gemaakte oplossingen die jouw boodschap duidelijk en effectief communiceert, aanspreekt bij je doelgroep en je online zichtbaarheid versterkt.

Motion graphics Laten maken?

Motion graphics Laten maken?

We creëren op maat gemaakte motion graphics die gebruik maken van strakke vormen, iconen en duidelijke teksten. Deze stijl oogt professioneel en wordt vaak ingezet in de zakelijke wereld. Onze motion graphics zijn niet alleen uitermate geschikt om complexe processen, informatiestructuren en datasystemen helder en visueel aantrekkelijk te presenteren, maar bieden ook krachtige mogelijkheden voor online advertenties en marketingcampagnes.

Geef je Animatie Karakter

Geef je Animatie Karakter

2D karakteranimaties brengen verhalen op een unieke manier tot leven. Door het gebruik van aansprekende karakters kunnen emoties, gevoelens en associaties effectief worden overgebracht naar je doelgroep. Ze vereenvoudigen complexe boodschappen en faciliteren een persoonlijke interactie, wat bijdraagt aan het opbouwen van vertrouwen. Bij FocusOn combineren we creativiteit en techniek om je boodschap via 2D karakteranimaties helder en boeiend te communiceren.

Animatie op Maat Laten maken?

Animatie op Maat Laten maken?

We  bieden unieke, op maat gemaakte animaties die jouw merkidentiteit versterken. Of je nu een specifieke branding stijl wenst of een mascotte wilt integreren, wij leveren visuele content die opvalt. Deze animaties zijn perfect voor online advertenties, promotiemateriaal en social media, allemaal afgestemd op jouw zakelijke doelstellingen en doelgroep.

Uitgelichte

Animaties

50+ bedrijven kozen voor FocusOn

Animatie Helpt Jouw Bedrijf Groeien Met Visuele Communicatie

Animatie is een krachtig hulpmiddel voor visuele communicatie dat jouw bedrijf kan helpen groeien. Door complexe ideeën om te zetten in boeiende en gemakkelijk te begrijpen visuele verhalen, kan animatie de aandacht van je publiek trekken en vasthouden. Of het nu gaat om het uitleggen van een product, het delen van een merkverhaal, of het uiteenzetten van ingewikkelde processen, animatie maakt het mogelijk om informatie op een aantrekkelijke en effectieve manier over te brengen. Bij FocusOn begrijpen we hoe we animatie kunnen inzetten om jouw boodschap te versterken, de betrokkenheid te verhogen en uiteindelijk de groei van je bedrijf te stimuleren.

Zo werken wij samen

Script

Breakdown

Stijl

Storyboard

Animatie

Feedback

01.

Het script wordt doorgaans geschreven door de klant gezien zij de expert zijn in het betreffende onderwerp. Echter; FocusOn kan advies geven, of het script (her)schrijven zodat dit beter geschikt is voor animatie. 

02.

Wanneer je helemaal tevreden bent over het script gaan we aan de slag met het visuele concept van je animatie.We beginnen bij de kern van het verhaal en bedenken we hoe deze elementen te verbeelden zijn. 

03.

Jouw animatie verdient natuurlijk een unieke stijl en in deze fase van de workflow gaan we op zoek naar de stijl die het beste die bij het merk, dienst of product past. 

04.

Het visuele concept staat en we weten wat er in beeld gaat komen. Alles kan nu gevisualiseerd worden. De platte teksten worden omgezet naar prachtige illustraties die goed aansluiten bij jouw huisstijl.

05.

Dit is het moment dat alles echt tot leven gaat komen! De illustraties worden op de voice-over geplaatst en alles gaat bewegen. Iedere animatie is uniek dus dit proces wordt geheel handmatig gedaan.

06.

Het kan zijn dat er toch nog een paar dingetjes anders moeten om zo aan je eisen en business goals te voldoen. De basis prijs van de animatie bevat enkel één revisie mogelijkheid.

Veelgestelde Vragen

Animatie brengt marketing tot leven met boeiende verhalen die statische beelden niet kunnen overbrengen. Het trekt en behoudt aandacht, verhoogt begrip door complexe concepten te simplificeren en versterkt je merkpersoonlijkheid, wat leidt tot een hogere betrokkenheid en conversie.

Animaties zijn veelzijdig en kunnen worden ingezet voor een reeks doeleinden, zoals reclames, uitlegvideo’s, social media content, gebruikershandleidingen, en interactieve educatieve modules. Ze bieden een aantrekkelijke manier om jouw boodschap te delen, ongeacht het medium.

De productietijd voor een animatievideo bij FocusOn hangt af van de complexiteit, lengte en detailniveau van de animatie. Eenvoudige projecten kunnen binnen twee weken voltooid worden, terwijl uitgebreidere animaties die op maat gemaakt worden meer tijd in beslag nemen voor perfectie.

De kosten voor animatie en motion graphics bij FocusOn variëren sterk, omdat het vaak maatwerk betreft dat per project verschilt. Verschillende factoren, zoals de complexiteit van het ontwerp, de animatiestijl, de lengte van de video en de mate van maatwerk, bepalen de uiteindelijke prijs. Simpele motion graphics kunnen bijvoorbeeld beginnen bij honderden euro’s, terwijl complete animatievideo’s variëren van duizend tot duizenden euro’s, afhankelijk van je specifieke behoeften en doelen. We bieden op maat gemaakte oplossingen die perfect passen bij je budget en creatieve visie, zonder een vast prijskaartje aan creativiteit te hangen.

Zeker, bij FocusOn is het integreren van jouw unieke branding in animatievideo’s een standaard onderdeel van het proces. We zorgen ervoor dat elke animatie consistent is met jouw huisstijl, kleurenpalet en algehele bedrijf identiteit.

Absoluut, animatievideo’s zijn een krachtig hulpmiddel voor educatie. Ze maken het leren boeiender, helpen bij het vasthouden van informatie en kunnen zelfs complexe onderwerpen toegankelijker maken voor alle leeftijden, ongeacht de leesvaardigheid of concentratievermogen van de doelgroep.